majalta104

Perustaminen

Vähä – Pylvään metsästysseura on perustettu 14.2.1978. Perustajajäseniä olivat Kaarlo Vähäkangas, Antero Pylväs, Heikki Saurento, Heikki Pylväs, Toivo Kotka, Aaro Ängeslevä ja Eero Myllykangas. Metsästysmaiden vuokrasopimuksia oli keräämässä lukuisa joukko nykyisiäkin vanhempia seuran jäseniä. Perustamiskokous pidettiin Vähänkankaan Nuorisoseuran talolla.

Seuran puheenjohtajat

Metsästysseuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Kaarlo Vähäkangas. Seuran puheenjohtajina ovat toimineet myös; Urho Vähäkangas, Eero Myllykangas ja Heikki Pylväs sekä Taisto Kangas Nykyään puheenjohtajana toimii Kalle Pesämaa.

Metsästystoiminta

Ensimmäiset hirvet kaadettiin 1979 syksyllä. Kaatolupia oli yhdelle aikaiselle ja yhdelle vasalle. Ensimmäisessä hirviporukassa oli n.20 jäsentä joten lihaa ei monta kiloa pyytäjää kohden tullut. Nämä hirvet teurastettiin kyläläisten tiloissa (Mannin ladossa ja Sorvojan kuivaajalla) Vuonna 1981 seuralle alettiin katselemaan metsästysmajaa ja sopiva pientila löytyikin Marjoaho (Salo) Ylivieskasta. Tila sijaitsee Haapavesitien läheisyydessä ja on aikalailla keskellä seuran metsästysmaita. Tilaan kuului päärakennus 50m2, navettarakennus sekä vanha saunarakennus. Myöhemmin vanhasta navettarakennuksesta saneerattiin hirviporukalle nylkyvaja. Saneerattu navettarakennus toimi nylkyvajana aina vuoteen 2001 asti jolloin nykyinen uusi nylkyvaja valmistui.